Dit weer vraagt om goed gevulde ovenschotel. Een gerecht waar je lekker warm van wordt! De jongens vonden het eerlijk! Het was zo veel dat ze hier wel 2 dagen van gegeten hebben en nog was het niet genoeg voor ze. Dit komt dan ook heel snel weer op tafel.
Ovenschotel met aardappelpuree, gehakt en prei
Bereidingswijze
Ingrediënten voor circa 5/6 personen;
Voor de puree;
- 1 kg (iets) kruimige aardappelen
- 50 ml melk
- klontje boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Voor het gehakt/preimengsel;
- 400 gram prei in ringen gesneden, ik had nog wat paprika over die ik erbij heb gedaan
- 500 gram (kip)gehakt
- 1 ui, fijn gesneden
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels paprika poeder
- zout en peper
- 200 gram cremefraiche
- 1 ei
- 1 teentje knoflook uit de pers
- peper en zout
- handje geraspte kaas
Bereidingswijze;
Kook de aardappelen in 20-25 min. gaar. Stamp de aardappelen daarna tot een puree met de melk, boter, nootmuskaat, peper en zout.
Doe wat olie in een pan en bak hierin de knoflook en ui aan. Doe nu het gehakt erbij en bak dit bijna gaar voordat je de prei erbij doet. Strooi hierover heen de kerrie en paprika poeder, zout en peper. Schep dit goed om.
Vet een ovenschaal in en doe hier de helft van de aardappelpuree in. Hierover heen verdeel je het gehaktmengsel en dit bedek je met de andere helft van de puree.
Maak een mengsel van de cremefraiche, knoflook, ei, peper en zout en smeer dit over de aardappelpuree en als laatste bedek je dit laagje met geraspte kaas.
Doe de schaal in een voorverwarmde oven van 220 graden en bak de ovenschotel in 20 min af.
Eet smakelijk!