Print Options:

Omelet met bloemkoolnasi

Eerder deelde ik het recept van mijn overheerlijke bloemkool nasi met een Indisch tintje. Varieer eens door een omelet te bakken en deze te vullen met de bloemkoolnasi. Echt heerlijk. Voeg eventueel 200 gram kipfilet blokjes toe en bak deze mee nadat je de ui, knoflook en gember hebt gefruit. Dit gerecht past perfect in een (koolhydraatarm) dieet.

Description

Ingrediënten voor 2/3 personen:

  • 400 geraspte bloemkool (bloemkoolrijst uit de vriezer kan ook)
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • halve ui, fijn gesnipperd
  • 1/4 paprika in blokjes gesneden
  • 50 gram diepvrieserwten
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 1/2 theelepel trassi (optioneel, dit geeft een lekker Oosterse tintje aan het gerecht)
  • 1 theelepel sambal oelek (optioneel)
  • 3 eetlepels Kikkoman sojasaus
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel ketoembar
  • 1/2 theelepel laospoeder
  • zout en peper naar smaak
  • per persoon 2 eieren

Doe wat zonnebloemolie in een pan en fruit de knoflook, ui en gember. Doe hier nu de trassi bij en bak dit even mee zodat de geuren vrij komen. Voeg nu de paprika en doperwten toe en schep dit goed om. Voeg nu alle kruiden toe en schep alles goed om. Als laatste voeg je de bloemkool toe, bak dit 2 minuten mee en voeg zout en peper naar smaak toe.

Doe dan het vuur uit. Zo hou je een iets knapperige bite. Bak je bloemkool langer door dan wordt het zacht en dat vind ik zelf minder lekker.

Kluts 2 eieren met wat zout en peper en bak hier een omelet wat in wat olijfolie.

Leg de omelet op een bord en schep hier de nasi op, vouw de omelet dubbel. Serveer hier eventueel een groene salade bij.