Het recept van de heerlijke Nutella cheesecake deelde ik al eerder met jullie en is inmiddels al duizenden keren bekeken. Deze cheesecake kun je ook in dessertglaasjes opdienen, staat er feestelijk. Of serveer ze als afsluiter van een heerlijk diner.
Nutella cheesecake glaasjes
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 10/12 glaasjes
- 500 gram stevige roomkaas
100 gram poedersuiker
375 gram Nutella
Voor de bodempjes:
- 100 gram roomboter
25 gram Nutella
300 gram Digestive koekjes, fijn gestamptVoor de garnering: - 200 ml slagroom
20 gram poedersuiker
50 gram geroosterde en fijn gestampte hazelnoten
Allereerst smelt je de boter samen met de Nutella, roer dit vervolgens door de koekkruimels.
Verdeel de koekkruimels over de glaasjes en stamp dit goed aan met een lepel of een klein glaasje.
Meng nu de roomkaas met de overige nutella en poedersuiker. Mix dit goed door elkaar.
Als dit goed gemengd is, verdeel je het mengsel over de glaasjes.
Laat de Nutella cheesecake glaasjes nu minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Spuit mooie toeven in de glaasjes en strooi wat gestampte hazelnoten over de toeven.