Ingrediƫnten (ik gebruikte een springvorm van 18 cm, groter kan ook dan wordt de taart wat lager)
Voor de bodem;
Voor de cheesecake vulling:
Voor de topping:
Vet je springvorm in met wat boter en leg op de bodem een stuk bakpapier.
Meng de gesmolten boter met de fijn gestampte Oreo koekjes en bedek hiermee de bodem van je springvorm. Met de onderkant van een glaasje druk je dit goed aan, zodat je een gelijke bodem hebt. Doe de springvorm in de koelkast.
Doe de roomkaas, suiker en vanille extract in een grote mengkom en meng dit met een mixer tot een romig mengsel. Doe hier vervolgens de slagroom en zure room bij en mix dit een paar minuten door totdat je mengsel wat steviger is.
Nu mogen de stukjes Oreo door dit mengsel en schep dit er luchtig doorheen. Schenk dit vervolgens over de koekjesbodem die nu goed hard is geworden. Laat de cheesecake nu minstens 5 uur opstijven.
Haal de cheesecake voorzichting uit de springvorm. Klop de slagroom stijf met de suiker en spuit toefjes op de cheesecake. Decoreer met mini Oreo's en gestampte Oreo koekjes.