k ben een groot fan van Nutella. Ik lepel zo een pot voor je leeg, daarom heb ik dit nooit in huis. Alleen als ik hiermee wil bakken en iets wil uitproberen. Ik weet het, heel erg maar kan er niks aan doen. Het werd tijd voor een Nutella cheesecake, bewust zo lang uitgesteld, nu weet je waarom…..hahaha. Yep, ik heb het grootste stuk van de taart opgegeten, zo lekker!
Ingrediënten voor een springvorm van 22 cm:
Voor de bodem:
Voor de garnering:
Allereerst smelt je de boter samen met de Nutella, roer dit vervolgens door de koekkruimels.
Bekleed de springvorm met een stuk bakpapier en schep hier de koekkruimels in. Druk deze goed aan met een lepel of onderkant van een glaasje. Dit is de bodem van je taart. Laat dit even opstijven in de koelkast.
Meng nu de roomkaas met de overige nutella en poedersuiker. Mix dit goed door elkaar.
Als dit goed gemengd is, schep je het mengsel over de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de Nutella cheesecake nu minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Spuit mooie toeven op de taart en strooi wat gestampte hazelnoten over de toeven.