Ingrediënten voor circa 25 mini pizza's (afhankelijk van de grootte van de rondjes);
Pizzadeeg;
Maak het pizzadeeg volgens mijn recept. Na het uitrollen steek je hier rondjes uit. Dit kun je doen met een speciale uitsteker of de rand van een klein kommetje, dit lukt ook prima. Leg ze op een bakpapier op de bakplaat.
Na het uitsteken, laat ik de rondjes nog even 10 minuten rusten onder een theedoek voordat ik de toppings erop leg.
Bereidingswijze tomatensaus;
Bak de uitjes, knoflook en oregano en basilicum, tien minuten in de olijfolie, totdat de uitjes glazig van kleuren zijn en de knoflook lichtbruin van kleur zijn. Doen nu de gepelde tomaten erbij en roer alles goed door op een hoog vuurtje voor circa 2 minuten. Daarna doe je het vuur weer zacht, doe nu de suiker erbij en laat de saus op een zacht vuurtje circa 15 minuten pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper en klaar is je makkelijke en smakelijke saus. Laat dit afkoelen voordat je de pizza's belegd.
Bereidingswijze groentetopping;
Doe wat olijfolie in de pan en bak hierin het uitje en de knoflook aan. Voeg hier vervolgens de champignons en paprika aan toe en bak dit mee met de italiaanse kruiden. Zorg ervoor dat het vocht goed verdampt. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het groente mengsel goed afkoelen, bij voorkeur in een vergiet zodat je het overtollige vocht kwijt raakt.
Besmeer de rondjes met een laagje tomatensaus, een lepel groente en vervolgens wat geraspte kaas.
Bak de mini pizza's circa 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden gaar.