Het recept van deze mini cheesecake plaatste ik eerder al, met een topping van fijn gestampte kruidnootjes. Maar met een laagje karamel smaakt het ook fantastisch. Je kunt met dit recept erop los fantaseren. Serveer de cakejes bijvoorbeeld met een bolletje ijs en een toefje slagroom. De cheesecakejes zijn perfect vooraf klaar te maken zodat je op het laatst alleen nog een bolletje ijs en/of toefje slagroom hoeft toe te voegen. Gegarandeerd dat de gasten zullen smullen!
mini cheesecake met karamel
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 15 stuks;
- 400 gram roomkaas
- 50 gram ongezouten roomboter
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 2 medium eieren
- 100 gram zure room
- 20 gram bloem
- 1 theelepel vanille extract
- 150 gram kruidnoten/bastogne of een ander koekje
- Als topping kun je wat fijngemalen koekjes gebruiken, zelfgemaakte karamel of kant en klare karamel
Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius en vul een cupcaketray met papieren cupcakevormpjes.
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze, net als ik, in een stevig zakje en geef hier een paar stevige klappen op met bijvoorbeeld een deegroller. Net zo makkelijk. Meng vervolgens de gesmolten boter door de kruimels en verdeel dit mengsel meteen over de papieren vormpjes. Druk dit goed aan. Gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel of de onderkant van een klein glaasje. Leg de tray in de koelkast zodat de bodem goed hard wordt.
Mix de roomkaas kort met de suiker. Voeg hier de eieren, zure room, bloem en vanille extract aan toe. Mix dit goed door totdat je een glad mengsel hebt.
Verdeel het mengsel over de vormpjes. Bak de cheesecakejes circa 25 minuten in de oven. De bovenkant hoeft niet helemaal stevig te zijn. Laat de cakejes afkoelen en leg ze daarna minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Voor het serveren druppel je de karamel over de cheesecakejes. Heerlijk met een bolletje ijs of een toefje slagroom.