Deze mango cheesecake roomijs maak je echt binnen een handomdraai. Je gebruikt mijn basis recept van de roomijs en voegt hier gepureerde mango, digestive koekjes en roomkaas aan toe. Zo ontzettend lekker!
Mango cheesecake roomijs
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 400 gram gecondenseerde melk (leg dit een dag van te voren in de koeling)
- 500 ml koude slagroom
- optioneel 1 eetlepel vanille extract
- 100 gram roomkaas
- 60 gram Digestive koekjes
- Mangopuree (60 gram mangostukjes en 1 theelepel suiker op een laag vuurtje laten smelten en dit pureer je dan)
Giet de gecondenseerde melk in een grote kom.
Klop de room met een handmixer goed stijf tot stijve pieken. Klop daarna de roomkaas los.
Spatel de slagroom heel voorzichtig door de gecondenseerde melk zodat het z’n luchtigheid niet verliest. Voeg nu de vanille, gepureerde mango, verkruimelde koekjes en roomkaas toe en spatel ook dit weer voorzichtig door elkaar.
Het mengsel schenk je over in een bak dat in de vriezer kan. Sluit dit af met een deksel.
Leg de bak nu voor minimaal 6 uur in de diepvries.