Deze makkelijke pasteitjes kun je binnen een half uur op tafel toveren. Ik heb altijd wel een pakje bladerdeeg in de vriezer. Ook kipfilet verpak ik in zakjes van 250 gram, makkelijk als je niet veel nodig hebt. Ideale snack voor mij als je dus onverwachts visite krijgt en nog ontzettend lekker ook!
Ingredienten voor 20 pasteitjes :
Kook de kipfilet in een pannetje met water en het kippenbouillonblokje gaar. Pluk of snij de kip in kleine stukjes
Laat de mais, doperwten en wortelen goed uitlekken. Snij de wortelen in wat kleinere stukjes.
Doe in een pan wat zonnebloemolie en fruit hierin het uitje en knoflook glazig. Doe hier de stukjes kipfilet bij en schep dit goed om, voeg nu de doperwten, wortelen en mais toe. Blijf goed omscheppen en voeg zout en peper naar smaakt toe.
Schenk dit over in een vergiet en laat dit uitlekken en afkoelen.
Snij 1 plakje bladerdeeg door de helft. Op 1 helft leg je een flinke schep van de vulling en leg hier, indien gewenst een plakje gekookt ei op en vouw dit dicht. Met een vork kun je de randjes aandrukken.
Als alle plakjes bladerdeeg gevuld zijn, smeer je de bovenkant in met ei.
Bak de pasteitjes in een voorverwarmde oven van 220 graden, in circa 20 minuten mooi bruin.
Serveer met chilisaus of een pittige ketchup.