Hou je van kaas dan worden deze kaasloempia’s jouw favoriet! Erg makkelijk te maken en bovendien kun je ze goed invriezen. Een geslaagd hapje voor een feestje of gewoon als lekkere weekendsnack. De familie had ze goed gekeurd!
Makkelijke kaasloempia’s
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 40 loempia's;
- 1 pak loempiavellen a 40 stuks (verkrijgbaar in de supermarkt of toko)
- 1 kilo (blok) kaas naar keuze (ik gebruikte jong belegen kaas)
- papje ("lijm") van bloem en klein beetje water om de loempia's mee vast te plakken
- optioneel knoflookpoeder, paprikapoeder over de kaas.
Snij 40 reepjes uit een blok kaas.
Leg 1 reepjes kaas op een loempiavel en strooi hier eventueel de kruiden overheen. Rol dit op, als een envelopje en plak het flapje/puntje vast met wat "lijm".
Bak de loempia's in een frituurpan of in een pan met een laagje olie, goudbruin.
Serveer de loempia's met wat mosterd of chilisaus.