Mijn jongens maakten laatst op de buitenschoolse opvang kaasbroodjes. De jongste, Diyan, wilde ze zo graag ook eens thuis maken. Hij zei; “mam, het is echt niet moeilijk en ik kan het echt zelf maken”. Dus deed ik de boodschappen en maakten we samen deze heerlijke kaasbroodjes om mee te nemen naar zijn opa en oma. Ze waren ontzettend lekker en echt heel snel klaar.
Makkelijke kaasbroodjes
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 20 kaasbroodjes:
- 1 pak bladerdeeg, half ontdooid
- 200 gram geraspte kaas (ik gebruikte jong belegen)
- 1 ei
- half theelepeltje uienpoeder
- half theelepeltje gedroogde oregano
Meng de geraspte kaas met de uienpoeder en oregano.
Snij 1 plakje bladerdeeg door de helft. Leg op de ene helft een volle theelepel van het kaasmengsel. Druk de zijkanten met een vork in zodat je een mooi randje krijgt. Bestrijk de pakketje met wat ei en strooi er vervolgens een beetje van het kaasmengsel overheen.
Bak de broodjes in een voorverwarmde oven van 200 graden in circa 15 minuten goud bruin.