Deze heerlijke chocolade mousse maak je echt binnen no -time. Ideaal om vooraf klaar te maken en op te laten stijven in de koelkast. Of het nou voor een verjaardagsfeestje, het Sinterklaasfeest of voor Kerst is, je maakt hier vrienden mee....
Garneer de mousse met alles wat jij lekker vindt. Nu deed ik dat met fijn gestampte kruidnootjes, maar stukjes chocolade, aardbeien of een toefje slagroom, het smaakt er allemaal heerlijk bij!
Ingrediënten voor 5/6 personen (afhankelijk van de grootte van je porties);
Zet een pannetje water op het vuur en breng dit aan de kook. Leg hier een vuurvaste kom bovenop en zorg dat de bodem het water niet raakt. Dit noem je "au bain marie".
Breek de chocolade in stukjes en doe dit in de vuurvaste kom. Laat de chocolade smelten en roer dit af en toe even door.
Klop ondertussen de slagroom samen met de vanillesuiker stijf. Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen. Het moet niet heet zijn. Spatel dit door de slagroom totdat alle chocolade mooi is opgenomen. Giet dit nu in glaasje of kommetjes voordat je het in de koelkast (minstens 2 uur)laat opstijven.
Eet smakelijk!