Ik heb al meerdere keren geëxperimenteerd voor een recept van maizenakoekjes zonder ei. En steeds was ik niet tevreden.
Nu heb ik heel simpel het ei uit mijn recept van maizenakoekjes vervangen met yoghurt en ze waren perfect! Let wel op dat je ze niet te lang in de oven laat. Ze lijken nog zacht maar na het afkoelen worden ze echt nog steviger. Ik had ze er 15 minuten in maar toen waren ze echt te hard. Dus de volgende keer probeer ik 10 minuten. Ze smaakten echt heerlijk!
Maizenakoekjes zonder ei (vegetarische maizenakoekjes)
Bereidingswijze
Ingrediënten voor circa 50 koekjes:
- 125 gram kristalsuiker
- 125 gram ongezouten roomboter
- 75 gram volle (Griekse) yoghurt
- 1 theelepel vanille extract
- 250 gram maizena
- 1 volle theelepel custard poeder
- suikermuisjes
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix de boter en het suiker romig. Je moet bijna geen suiker meer voelen indien je een beetje van het mengsel tussen je vingers houdt.
Nu doe je de yoghurt erbij. Daar na doe je het extract erbij en mix je het mengsel nog even goed door. Nu kun je lepel voor lepel de maizena en de custard poeder toevoegen. Het mengsel doe je in je koekspuit en spuit rechtstreeks op een bakplaat, bekleed met bakpapier, mooie vormpjes. Strooi op ieder koekje wat suikermuisjes. Je kunt uiteraard ook van het deeg balletjes maken, met een vork druk je ze plat en strooi hier dan wat suikermuisjes op.
Daarna mogen ze de oven in voor ongeveer 10 minuten. Let op, iedere oven is anders. Ik heb verschillende ovenstanden uitgeprobeerd. In mijn oven zijn de koekjes het lekkerst indien ik ze 10/11 minuten op 160 graden bak (hoog/laag warmte)