Ik hou van alles waar kokos(melk) in zit. Ik heb nog niet eerder de lapis van maizena gemaakt, wel de gestoomde lapis met laagjes. Dit recept zal ik nog uitwerken voor jullie. Lapis is de Surinaamse variant van de Indonesische “Kue lapis”. Maar eerlijk ik vind de Surinaamse lapis eigenlijk net zo lekker en ook nog veel sneller gemaakt dan de gestoomde lapis.
Ik maakte de lapis in glaasjes, voor de verjaardag van Damian en Dinaya. Staat ook erg gezellig op tafel en zeker met de feestdagen in het vooruitzicht is het echt fijn om zo een makkelijk recept paraat te hebben staan. Genieten hoor!
Lapis glaasjes
Lapis glaasjes
Stappenplan
-
Breng in een pan de melk, kokosmelk, kristalsuiker, vanillesuiker en zout aan de kook.
Voeg hier de maizena aan toe en blijf goed roeren. Neem de bodem goed mee, zodat je geen stukjes krijgt in je lapis. Zorg dat de maizena goed oplost.
Blijf roeren totdat je ziet dat je richting puddingdikte gaat. Blijf nog 1 minuut goed doorroeren. Het stijft uiteindelijk nog verder op in de koelkast.
Verdeel de pudding in 2 delen en doe bij de ene helft de kleurstof, meng dit er goed doorheen. Doe de pudding eventueel in spuitzakken. Of anders kun je ook een grote lepel gebruiken.
Verdeel de witte pudding over de glaasjes en vervolgens de roze pudding hierop. Bestrooi met geraspte kokos en laat dit 3 uurtjes opstijven in de koelkast.