Deze vegetarische sambal kan overal wel bij; op een broodje, bij rijst, bami of nasi. Heerlijk! Je kunt het pepertje ook weg laten als je niet van pittig eten houdt. Weer eens wat anders dan sambal van vlees of vis. Het smaakt heerlijk bij mijn variant op de vegetarische nasi En ook weer erg snel klaar.
Krokante tempeh sambal
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 400 gram tempeh, in reepjes gesneden en krokant gebakken in zonnebloemolie
- 1 fijn gesneden ui
- 2 fijn gesneden teentjes knoflook
- 1 Surinaams pepertje (of meer)
- halve theelepel laospoeder
- halve theelepel zwarte peper
- 1 volle theelepel suiker
- 2 eetlepels zoute ketjap
- zout naar smaak
- 2 takjes selderij
Doe een klein beetje olie in de pan en fruit hierin het uitje, de knoflook en het pepertje aan. Zodra deze bruin beginnen te kleuren doe reepjes gebakken tempeh erbij. Hier doe je meteen de ketjap over heen. Schep dit goed om op een middel hoog vuurtje.
Doe hier de rest van de kruiden bij, laospoeder, zwarte peper en suiker. Ook dit blijf je goed omscheppen, circa 5 minuten. Als laatste voeg je zout naar smaak toe. Garneer me wat fijn gesneden selderij.