Ingrediƫnten voor 3/4 personen:
Doe de bakkeljauw in een kom en giet hier heet water over heen, laat dit even staan en giet daarna het water uit de kom. Herhaal dit nog 2 keer (met schoon water uiteraard) zodat je hiermee zoveel mogelijk zout uit de bakkeljauw krijgt. Giet daarna goed af, zodat je zoveel mogelijk vocht uit de bakkeljauw krijgt. Daarna pluis je de vis in stukjes. Proef eventueel of het zout er uit is en anders giet je er nog een keer heet water over heen. Het mag best nog zoutig proeven, het is wat je zelf lekker vindt.
Doe een laagje olie in een koekenpan en fruit hier ui, knoflook en peper aan. Doe hier de bakkeljauw in en bak dit lekker op een middelmatig vuurtje bruin. Nu mag de tomaten puree, suiker en stukjes tomaat erbij en bak dit opnieuw goed door (circa 5 minuten)
Als laatst doe je de stukjes kousenband erbij, schep dit alles nog eens circa 5 minuten goed om tot de kousenband gaar is. Ik vind het zelf erg lekker als de kousenband nog een beetje knapperig is.
Heerlijk met warme rijst.