Je zou niet zeggen dat dit vla zonder suiker is. Zo lekker! Je eet dit zo weg, een heerlijk verantwoord dessert! Een super makkelijk en smakelijk dessert.
Ingrediënten voor 2 grote porties of 4 kleine porties:
Klop de eigelen los met het zoetstof en vanille essence.
Warm de kokosmelk op zacht vuur ca 5 minuten tegen de kook aan.
Giet een beetje warme kokosmelk bij het eigeel. Klop samen goed los met een garde en giet het dan terug in het pannetje bij de overige kokosmelk.
Roer met een houten lepel goed over de bodem en de zijkanten. Je merkt dat het mengsel dikker begint te worden. Dit duurt in totaal 10 minuten. Laat het mengsel niet koken anders kan het gaan schiften.
Schenk de vla in 4 bakjes en dek af met huishoudfolie en leg dit in de koelkast om op te stijven.
Voor het opdienen, klop je de mascarpone los met wat zoetstof. Doe dit in een spuitzak en spuit een mooie toef op de vla, garneer met wat plakjes aardbeien.