Je zult steeds meer lekkere koolhydraatarme recepten op mijn blog voorbij zien komen. Ik eet zelf steeds meer koolhydraatarm en af en toe jezelf verantwoord verwennen, hoort er dan ook bij. Zo hou ik het voor mezelf leuk. Ik probeer veel recepten uit en combineer verschillende recepten met elkaar voor heerlijk eindresultaat. Soms mislukken recepten maar ik ga net zo lang door totdat ik tevreden ben, met het eindresultaat. En dat was met deze cake het geval! Een heerlijke koolhydraatarme marmercake…
Koolhydraatarme marmercake
Bereidingswijze
Ingrediënten voor een oma´s cake vorm van 8,5 cm x 20 cm;
- 6 eieren middel, gesplitst
- 225 gram amandelmeel
- 85 gram zuivelspread/roomkaas
- 1 theelepel vanille extract
- 100 gram Stevia kristalsuiker (verkrijgbaar bij de supermarkt)
- 70 gram gesmolten boter
- 3 eetlepels heet water gemengd met 1 eetlepel oploskoffie
- 1 eetlepel cacao
- 1 theelepel bakpoeder
- snuf zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een stuk bakpapier in de bakvorm.
Klopt de eiwitten stijf met een snufje zout en zet aan de kant.
Klop de eigelen met zuivelspread, Stevia suiker, vanille tot een luchtige massa. Dit kan met een garde of handmixer.
Voeg hier nu de helft van de amandelmeel aan toe en meng dit goed door elkaar.
Voeg nu het eidooiermengsel toe aan de eiwitten en schep dit voorzichtig door elkaar zodat je de luchtigheid behoudt.
Nu doe je de overgebleven amandelmeel en bakpoeder hierbij en schep dit om. Als laatste voeg je de boter toe. Probeer zoveel mogelijk van de luchtigheid te behouden.
Verdeel het beslag in tweeën. Door 1 deel van het beslag doe je cacaopoeder en de koffie, schep voorzichtig om totdat alles gemengd is.
Doe nu het beslag om en om in de vorm en ga hier daarna met een sateprikker doorheen om een mooi patroon te krijgen.
Bak de cake in circa 30 minuten gaar.
Laat de cake afkoelen en genieten maar. Je kunt de cake ook per plak invriezen zodat je altijd een lekker tussendoortje hebt.