Dit is ook zo een heerlijke, verantwoorde cake. Zowel met als zonder topping smaakt de cake super lekker. Een echte traktatie maar dan koolhydraatarm. Ook als je niet koolhydraatarm eet, kun je hier echt van genieten. Je mist absoluut geen suiker.
Ingrediënten voor een oma´s cake vorm van 8,5 cm x 20 cm;
Voor de topping:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de boter en roomkaas met een mixer door elkaar, voeg hier nu de Stevia suiker aan toe en mix dit goed door elkaar.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe, terwijl je blijft kloppen. Voeg hier ook de citroensap, citroenrasp aan toe. Mix dit door elkaar. Hieraan voeg je tenslotte de amandelmeel, zout en bakpoeder aan toe. Stop met mixen zodra alles gemengd is.
Leg een stuk bakpapier in je vorm en schenk het beslag hierin. Bak de cake in 50/55 minuten gaar en goudbruin. Bak de cake niet langer dan nodig, anders krijg je een droge cake. Controleer na 50 minuten met een cocktailprikker of deze schoon uit de cake komt en verleng de baktijd dan steeds met een minuut.
Laat de cake goed afkoelen voor je de frosting aanbrengt.
Meng alle ingrediënten voor de frosting met elkaar en smeer dit over de cake.
Genieten maar!