Toen ik de taart maakte, was ik er niet zo zeker van of deze zou smaken. Maar ik vergiste me behoorlijk! Wat was deze taart lekker zeg! Zelfs de familie heeft ervan gesmuld..
Als je een koolhydraatarm dieet volgt, dan is dit echt een traktatie, maar ook als je een keer gewoon wat minder suiker wilt eten (zo vlak voor de vakantie ;-))
Een hele dikke aanrader dus! Als je de taart in 10 punten snijdt, dan zit er in 1 punt, 5 koolhydraten en circa 310 calorieën (let op; dit is een indicatie, dit kan afwijken als je bijv. andere merken gebruikt, dus tel de koolhydraten en calorieën, zelf goed na)
Ingrediënten voor een springvorm van 15 cm (circa 10 stukken);
Maak de bodem door de boter langzaam te laten smelten in een steelpannetje, door hier de walnoten en amandelmeel bij en wat druppels zoetstof.
Bekleed de vorm met een stuk bakpapier en giet hier het notenmengsel in. Druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Leg dit een half uur in de koelkast om op te stijven.
Week de gelatine in koud water. Als de velletjes zacht zijn doe je ze in een steelpannetje met 4 eetlepels water, zodat de gelatine oplost. Laat dit iets afkoelen.
Klop de slagroom op met zoetstof naar smaak, doe hier de kwark en roomkaas bij en mix dit nog even goed door. Doe nu de gelatine erbij en ook dit meng je goed door het kwarkmengsel.
Als laatste schep je de stukjes aardbeien er door heen. Giet het mengsel op de notenbodem en laat dit circa 3 uur opstijven in de koelkast.
Garneer eventueel met aardbeien.