Kokoskrans (Surinaams kokosbrood)

Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
Kokoskrans (Surinaams kokosbrood)
pinit

Ik hou ervan om met gistdeeg te werken. En dat is wel eens anders geweest. Maar als je het trucje doorhebt dan kun je er de mooiste en lekkerste dingen mee maken. Ik wilde iets maken met Pasen dat echt de aandacht trekt maar toch niet moeilijk is te maken. Ik denk dat ik met deze kokoskrans echt bereikt heb, wat ik wilde. Naast dat het er prachtig uitziet, is het ook nog eens ontzettend lekker! Op Tik Tok heb ik een filmpje hoe je dit maakt.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Kokoskrans (Surinaams kokosbrood)

Ingredienten

Voor het deeg:

Voor de vulling:

Bereidingswijze

  1. Bereidingswijze

    Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en kneed dit goed met de hand door of met de keukenmachine met deeghaken. Het moet een soepel en elastisch deeg worden, mag iets plakken. Smeer het deeg in met een theelepeltje olie en dek af om uitdroging te voorkomen.

    Laat het deeg vervolgens rusten op een warme plek totdat dit in volume verdubbeld is.  Dit duurt ongeveer een uur. Ik laat het deeg een uur rijzen in de oven op 30 graden, als het binnen niet warm genoeg is. 

    Maak ondertussen de vulling. Doe de kokosmelk in een koekenpan en doe hier de suiker en kleurstof /essence bij. Laat dit even doorkoken. Voeg nu de geraspte kokos toe en laat dit lekker stoven, totdat je drogere massa hebt wat makkelijk uit te smeren is over je deeg. Laat dit afkoelen.

    Haal het deeg uit de kom en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Plakt het deeg, vet je handen dan in met een theelepeltje zonnebloemolie.  Rol het uit in een grote rechthoek van ongeveer 1 cm dik. Smeer de vulling over het deeg.

    Rol vervolgens het deeg op en begin met de langste kant, zeg maar. Je hebt nu een lange rol, die je in de lengte doormidden snijdt. Je ziet dan de mooie laagjes.

    Breng de 2 uiteinden bij mekaar en doe ze dan kruiselings over mekaar, zoals een vlecht (maar dan met 2 strengen). (Zie mijn TikTok filmpje)

    Breng dan bij mekaar in een cirkel. Ik legde mijn broodkrans in een springvorm, met een bakpapier op de bodem, om een mooie ronde vorm te krijgen. 

    Dek de vorm af en laat nog eens 30 minuten rijzen. Bak het brood in ongeveer 35 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180 graden.

    Als het brood uit de oven komt, smeer je deze in met wat gesmolten boter. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.