Als je van kokos houdt, dan zul je hier echt van genieten! Ik ben er gek op! En ik had ze zelf nog nooit eerder gemaakt. Zoveel verzoekjes hiervoor gekregen, dat ik eindelijk een poging waagde.
Goelong Goelong ook wel bekend als gekleurde flensjes (pannenkoeken) die gevuld zijn met heerlijke geraspte kokos. Er zijn zoveel verschillende recepten te vinden op het internet. Dit is het uiteindelijk geworden.
Dat ik ze niet eerder gemaakt hebt, zo easy en verrukkelijk! De volgende keer maak ik de groene variant met pandan extract.
Kokosflensjes (Goelong-Goelong)
Bereidingswijze
Ingrediënten voor ca 30 flensjes;
Voor de vulling;
- 350 gram bruine suiker (of Gula Djawa)
- 450 gram geraspte, droge kokos
- 200 ml kokosmelk
Voor de flensjes;
- 4 eieren
- 400 ml kokosmelk
- 300 ml water
- 300 gram bloem
- snufje zout
- 50 ml zonnebloemolie
- paar druppels rode kleurstof
Bereiding van de vulling:
Zet een steelpan op vuur en doe daarin de kokosmelk en bruine suiker en roer het regelmatig tot dat de suiker volledig is opgelost.
Voeg daarna de geraspte kokos toe en blijf dan ook continu roeren. Wanneer al het water is opgenomen en de vulling wat droog is, kun je de pan van het vuur halen.
Het kokosmengsel apart zetten en goed laten afkoelen.
Bereiding de flensjes:
Meng de rode kleurstof mengen met de kokosmelk om de roze kleur te krijgen.
Klop vervolgens de eieren in een kom tot dat ze luchtig zijn. Dit kan met een handmixer of een garde. Voeg daarna de kokosmelk, water en zonnebloemolie toe.
Zeef de bloem en voeg dit ook toe samen met het zout. Meng dit goed door elkaar. Zorg ervoor dat je een mooi glad pannenkoek beslag krijgt. Desnoods haalt je het beslag door een zeef.
Bak de flensjes vervolgens in een koekenpan met antiaanbaklaag zo dun mogelijk. Doordat je al zonnebloemolie in het beslag hebt gedaan, hoef je verder geen boter of olie te gebruiken als je tenminste een goede koekenpan met een anti aanbaklaag hebt.
Vul als laatste de roze flensjes met de kokosvulling. Leg hiervoor een lang smal lint van de vulling over de roze flensje en rol ze helemaal op tot ze goed dicht zijn.
Ik vind ze warm het lekkerste maar ook koud samen ze heerlijk!