Print Options:

Kokos pandan lapis

We zijn er gek op thuis, lapis. Lapis is de Surinaamse variant van de Indische (gestoomde) Kue lapis. Ook heerlijk. Maar dit is echt zoveel minder werk. Je kunt ze maken in allerlei kleuren en smaken, maar de pandan smaak is toch echt wel mijn favoriet. Een heerlijke snack voor een feestje!

Ingredienten
  • 650 ml Volle melk
  • 125 gram Maizena
  • 300 gram Kristalsuiker
  • 2 zakjes Vanillesuiker
  • 400 ml Kokosmelk
  • 0,5 theelepeltje Zout
  • 1 eetlepel Pandanextract
Stappenplan
  1. Breng in een pan de melk, kokosmelk, kristalsuiker, vanillesuiker en zout aan de kook. 

    Voeg hier de maizena aan toe en blijf goed roeren. Neem de bodem goed mee, zodat je geen stukjes krijgt in je lapis. Zorg dat de maizena goed oplost. 

    Blijf roeren totdat je ziet dat je richting puddingdikte gaat. Blijf nog 1 minuut goed doorroeren. Het stijft uiteindelijk nog verder op in de koelkast.  

    Pak een schaal en verdeel de helft van de pudding over de bodem van de schaal. Smeer dit netjes uit. 

    Doe de kleurstof/pandanextract door de andere helft van de pudding en meng dit er goed doorheen. Verdeel dit over het witte deel van de lapis.  

    Bestrooi de bovenkant eventueel met geraspte kokos en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.