Kipschnitzels, je maakt ze gewoon zelf!

Kipschnitzels, je maakt ze gewoon zelf!
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Wie is er nou niet gek op schnitzels? Het liefst van die grote schnitzels met friet en een salade. Wij zijn er in ieder geval gek op. En wist je dat je ze heel erg makkelijk en snel, zelf kunt maken? Je kunt hier eigenlijk wel alle soorten vlees voor gebruiken, als je het vlees maar in dunne plakken kunt snijden. Hoe maak je ze zelf?

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Kipschnitzels, je maakt ze gewoon zelf!

Bereidingswijze

  • 500 gram kipfilet of ongepaneerde varkenschnitzels (deze zijn al dun gesneden bijvoorbeel bij de Albert Heijn of Jumbo supermarkt)
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • beetje bloem
  • 1 ei
  • paneermeel
  • roomboter

Allereerst snij je de kipfilet met een scherp mes in 3 dunne plakken. Om het vlees nog wat malser te krijgen, kun je een vleeshamer gebruiken. Dit heb ik zelf niet gebruikt, omdat ik al hele dunne plakken had kunnen snijden en het vlees dan ook lekker zacht blijft.

Kruid het vlees met de uienpoeder, paprikapoeder en zout. En wentel een plak door de bloem, daarna door het ei en als laatste door de paneermeel.

Bak de schnitzels in een koekenpan met een klontje roomboter bruin. De baktijd is afhankelijk van de dikte van je vlees.

De paneerlaag moet lekker krokant zijn. Ik heb de schnitzels ongeveer 6 minuten per kan gebakken op half hoog vuur.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.