De jongens zijn gek op dit gerecht. En ook zo makkelijk te maken. Als ik echt weinig tijd heb om te koken, dan is dit een gerecht waar ik de jongens mee kan verblijden. Lekker met aardappelpuree, rijst of heerlijk op een pistoletje.
Kipgehakt met doperwten
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 4/5 personen;
- 500 gram (kip) gehakt
- 500 gram diepvries tuinerwten
- 1 fijn gesneden uit
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels zoute ketjap
- halve theelepel laospoeder
- halve theelepel gemberpoeder
- halve theelepel witte peper
- zout naar smaak
Doe in een pan een scheutje olijfolie en bak hierin de ui en knoflook glazig.
Hierin bak je vervolgens het gehakt aan. Nu mag de laospoeder, gemberpoeder, witte peper en ketjap erbij. Schep dit goed om totdat het gehakt bijna gaar is. Doe nu de tuinerwten erbij en blijf goed omscheppen.
Voeg zout naar smaak toe en zodra de erwten zijn verwarmd, is het gerecht klaar.