Print Options:

Kip met kousenband

Een favoriet gerecht in huis is deze kip met kousenband. Onze jongens vinden het heerlijk met verse aardappelpuree, ik zorg ervoor dat ik de kip met lekker wat jus maak, door wat extra water toe te voegen. Wij eten het met rijst of ook wel eens met wat extra groenten ipv rijst. De kousenband geeft een lekker Oosters smaakje aan de kip.

Description

Ingrediënten voor 4/5 personen:

  • 500 gram kipfilet of kippendijen in stukjes
  • 300 gram kousenband in stukken
  • 1 fijn gesneden ui
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 5 cm verse laos (in 2 stukken)
  • 3 eetlepels zoute ketjap
  • 1 theelepel suiker
  • 100 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje (rood geel van Maggi)
  • zout en peper

Doe een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en laos aan. Doe hier de stukjes kipfilet bij en schep dit circa 3 minuten goed om.

Vervolgens doe je hier de ketjap , bouillonblokje , suiker en kousenband bij. Ook dit schep je op middel hoog vuurtje om. Laat dit 2 minuten samen bakken. Daarna schenk je het water erbij. Doe het nu vuur op de laagste stand en stoof het vlees gaar in circa 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.