Soms kun je genieten van de meest simpele gerechten. En dit is er 1 van. De kids aten dit met verse aardappelpuree en wij aten hier warme rijst bij. Heerlijk!
Kip met doperwten
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 1 kilo borrelboutjes / vleugels
- 1 gesnipperde ui
- 2 fijngesneden teentjes knoflook
- zonnebloemolie
- 500 gram diepvries erwten
- 5 cm laos in 3 stukken
- 2 takjes selderij in stukjes
- 100 ml water
- halve theelepel gemberpoeder
- halve theelepel zwarte peper
- 5 eetlepels zoete ketjap
- zout naar smaak
Doe in een grote (wok)pan een scheut zonnebloem olie en bak hierin de gesnipperde ui en knoflook samen met de stukjes laos glazig. Nu mogen de borrelboutjes erbij. Bak de boutjes lekker bruin op hoog vuur, daarna doe je het vuur lager. Doe het water, de ketjap, gemberpoeder, zwarte peper en stukjes selderij erbij. Schep alles nog een keer goed om en laat de boutjes, met een deksel op de pan in circa 20 minuutjes gaar worden. Als laatste doe je de doperwten erbij en zout naar smaak. Ook dit schep je goed door elkaar, na 2 minuten mag het vuur uit.