Print Options:

Kip met champignons in ketjap

Dit was ook weer een probeersel wat ontzettend lekker uitpakte! Ik had nog een bakje champignons over dus deed dit door de ketjap kip. We aten dit met noodles erbij, echt super lekker.

Description

Ingrediënten;

  • 500 gram kipfilet of kippendijen in stukjes
  • 250 gram champginons in 4 stukjes gesneden
  • 1 fijn gesneden ui
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 0,5 theelepel loaspoeder
  • 0,5 theelepel gemberpoeder
  • 0,5 theelepel zwarte peper )
  • 4 eetlepels zoute ketjap
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 1 eetlepel ketchup
  • zout naar smaak
  • garneren met sesamzaadjes 

Maak eerst de kip klaar, dit doe je als volgt;

Doe een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en aan. Doe hier de stukjes kipfilet bij en schep dit circa 3 minuten goed om.

Vervolgens doe je hier de ketjap, gemberpoeder en laospoeder bij. Ook dit schep je op middel hoog vuurtje om. Bak je kip half gaar, voeg dan de champignons toe. Schep ook dit goed door de kip en laat dit 4 minuten meebakken.  Voeg zout en peper naar smaak toe en garneer met sesamzaadjes. 

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.