Deze kip in satésaus is echt heerlijk bij je nasi op bami. Wij aten deze kip tijdens de lunch op onze themadag in Indonesië. Het was zeker een geslaagde lunch!
Kip in satésaus
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 500 gram kipdijfilet in stukjes gesneden
- 1 ui, heel fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 0,5 theelepel verse gember geraspt
- 150 gram pindakaas
- 1 rode peper fijn gesneden of 1 theelepel sambal oelek
- 150 ml kokosmelk
- 2 el ketjap manis
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 theelepel ketoembar
- sap van halve citroen
- gebakken uitjes
Breng de kip op smaak met peper en zout. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kip rondom goudbruin en bijna gaar. Voeg de uien, knoflook, gember en rode peper toe en bak kort mee. Voeg de ketjap manis, kokosmelk, pindakaas en overige ingrediënten toe. Laat dit alles 5 minuten op een zacht vuurtje doorkoken.
Verdun de saus eventueel met de kokosmelk.
Garneer de kip met gebakken uitjes.