Dit is zo een recept waar je je vingers bij aflikt! Heerlijk met rijst of pasta, een echte aanrader. Dit komt wel vaker bij ons op tafel! Zeker met dit koude weer, kun je hier extra van genieten.
Kip in champignon-roomsaus
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 4/5 personen
- 750 gram kipdijfilet
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 400 gram champignons, in stukjes gesneden
- 200 ml creme fraiche
- 4 takjes peterselie fijn gesneden
- 400 ml kippenbouillon
- zout en peper
Kruid de kip met zout en peper en bak de kip in een beetje olijfolie bruin. Haal de kip vervolgens uit de pan. Doe in dezelfde pan de ui, knoflook en champignons en bak dit even goed aan. Voeg nu de bouillon, creme fraiche en de stukken kip toe en laat dit ongeveer 30 minuten stoven. Voeg naar smaak zout en peper toe en voeg de laatste 5 minuten de stukjes peterselie toe.