De jongens zijn dol op wraps. Voor mij de ideale manier om er wat extra groenten in te verstoppen. Ik heb al verschillen wrap recepten op mijn website staan maar de kip fajita’s ontbraken nog. Deze komen zeker vaker bij ons op tafel!
Kip fajita’s
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 6 wraps (3 personen)
- 500 gram kipdijfilet in reepjes
- 6 wraps
- 2 rode uien, in grove plakken gesneden
- 3 paprika's in reepjes ( ik gebruikte 1 rode en 2 gele)
- halve theelepel cayennepeper
- 1 theelepel gemalen komijn
- halve theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel zout
- halve theelepel zwarte peper
Meng de kipfilet met alle kruiden.
Doe in een grote ovenschaal de kipreepjes, de reepjes paprika, de stukjes rode ui en meng dit met 4 eetlepels olijfolie goed door elkaar.
Stop de schaal in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak de fajita's in circa 30 minuten goud bruin. Schep het mengsel 2 keer om gedurende de baktijd.
Ik serveerde bij de fajita's de heerlijke cremefraichesaus die ik ook bij de enchilada's met kip serveerde.
Warm de wraps op volgens de verpakking.
Smeer een beetje saus over de wrap, leg hierop vervolgens, 3 volle eetlepels van het fajita mengsel en rol dit op.
Smullen maar!