Deze frisse yoghurt mousse kun je eigenlijk met alles wel combineren, vers fruit, diverse koeksoorten, chocolade of bijvoorbeeld karamel. Je kunt de karamel zelf maken of je koopt kant en klare karamel. Super makkelijk dessert en nog lekker ook! Maak hier leuke, gezellige glaasjes van of gebruik een schaaltje, zodat iedereen zelf kan opscheppen.
Karamel yoghurt mousse
Bereidingswijze
Ingrediënten voor ca 8 personen:
- 500 gram Griekse yoghurt
- 500 ml slagroom
- 60 gram poedersuiker
- karamel (zelf gemaakt of kant en klaar, verkrijgbaar in de supermarkt)
- 16 maria biscuitjes (2 per glas), of een andere koeksoort die je lekker vindt.
Mix de slagroom lobbig (half stijf) met de poedersuiker, doe daarna de yoghurt erbij en klop dit nog eens goed door totdat dit was steviger is.
Vul de bodem van de glaasjes of het schaaltje met de helft van de verkruimelde koekjes. Gebruik je glaasjes dan verkruimel je per glas 1 koekje op de bodem. Spuit hier dan een laag yoghurtmousse op, een laagje karamel, weer een laagje koekkruimels, een laagje mousse en eindig met een laagje karamel. Met een cocktailprikker maak je een swirl van de bovenkant zodat je een leuk patroontje krijgt.
Eet smakelijk.