Ik heb al een overheerlijk recept van cinnamonrolls op mijn website staan, je hebt hier wat langer mee bezig omdat je deze onder andere met bloem en gist maakt. Een echte aanrader hoor!
Deze snelle kaneelbroodjes van bladerdeeg zijn ook super lekker en echt binnen een mum van tijd klaar. Heerlijk met de cream cheese frosting erover heen en leuk om met de kinderen te maken.
Kaneelbroodjes van bladerdeeg (cinnamon rolls)
Bereidingswijze
Ingrediënten;
- 1 rol vers bladerdeeg
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 2 theelepels kaneel
- 1/2 recept van mijn roomkaasfrosting
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit. Meng de kaneel samen met de suiker en verdeel dit over het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg weer op.
Snij met een scherp mes de rol deeg in 10/12 plakken. Je kunt de rolletjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier, bakken of in een ovenschaal. Bedek de ovenschaal dan ook met een stukje bakpapier. Bak de kaneelbroodjes in 15/17 minuten goudbruin.
Ondertussen maak je de helft van het recept van mijn roomkaas frosting. Zodra de kaneelbroodjes uit de oven zijn, smeer je de frosting erover heen.
Genieten!