Kaasstengels van bladerdeeg

Kaasstengels van bladerdeeg
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Deze heerlijke kaasstengels maakte ik voor mijn vaders verjaardag. Hij is er dol op en mijn jongens inmiddels ook. Ze zijn verslavend lekker en het mooie ervan is dat je deze een dag van te voren kunt maken en luchtdicht circa 3 dagen kunt bewaren. En wat ik altijd zo fijn vind als een recept niet veel tijd kost en dat was met dit recept absoluut het geval. Super fijn!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Kaasstengels van bladerdeeg

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 40 kaasstengels;

  • 12 plakjes (ontdooid)
  • 300 gram geraspte kaas naar keuze (ik gebruikte jong belegen)
  • 1 theelepel tijm
  • snufje zwarte peper
  • losgeklopt eitje

Meng de kaas in een kommetje met de peper en tijm.

Leg 3 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol dit uit, op een met bloem bestoven werkblad, tot een vierkante lap. De lap moet ongeveer even dik zijn als 1 plakje bladerdeeg.

Smeer de plak in met het ei en snij hier vervolgens circa 10 dunne reepjes uit. Draai de reepjes als een soort wokkel en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier.

Strooi hier de geraspte kaas overheen en bak de stengels in circa 10 minuten goudbruin, in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.