Deze heerlijke kaasstengels maakte ik voor mijn vaders verjaardag. Hij is er dol op en mijn jongens inmiddels ook. Ze zijn verslavend lekker en het mooie ervan is dat je deze een dag van te voren kunt maken en luchtdicht circa 3 dagen kunt bewaren. En wat ik altijd zo fijn vind als een recept niet veel tijd kost en dat was met dit recept absoluut het geval. Super fijn!
Kaasstengels van bladerdeeg
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 40 kaasstengels;
- 12 plakjes (ontdooid)
- 300 gram geraspte kaas naar keuze (ik gebruikte jong belegen)
- 1 theelepel tijm
- snufje zwarte peper
- losgeklopt eitje
Meng de kaas in een kommetje met de peper en tijm.
Leg 3 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol dit uit, op een met bloem bestoven werkblad, tot een vierkante lap. De lap moet ongeveer even dik zijn als 1 plakje bladerdeeg.
Smeer de plak in met het ei en snij hier vervolgens circa 10 dunne reepjes uit. Draai de reepjes als een soort wokkel en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
Strooi hier de geraspte kaas overheen en bak de stengels in circa 10 minuten goudbruin, in een voorverwarmde oven van 200 graden.