Ik ben er gek op, deze heerlijke Japanse noodles. Je kunt hier op los variëren, dit is dus eigenlijk een basis recept. Lekker met extra groenten of kip erdoor!
Japanse mie (Japanse noodles)
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 3/4 personen;
- 250 gram eiermie
- 2 teentjes knoflook fijn gehakt
- 2 cm verse gember geschild en fijn gehakt
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 3 eetlepels teri yaki saus
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking en spoel dit daarna af en laat uitlekken.
Spoel de mie in een vergiet kort af met lauw water en laat even uitlekken.
Verhit ondertussen wat zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Voeg de knoflook en gember toe en fruit dit enkele minuten. Doe hier nu de mie bij en schenk de teri yaki saus hierover heen. Schep alles goed om. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Garneer met de fijn gesneden bosuitjes en sesamzaadjes.