Ingrediënten voor ca 40 pasteitjes:
Ingrediënten voor de vulling:
Meng voor het deeg alle ingrediënten met elkaar, behalve het water.
Voeg tijdens het kneden steeds een beetje water toe tot je een mooie elastisch deegje hebt. Laat het deeg nu een half uurtje rusten onder een theedoek.
Nu kun je aan de vulling beginnen.
Fruit de ui en knoflook matig vuur in een scheut olie. Voeg dan het gehakt toe en strooi hier de laospoeder overheen. Bak het gehakt half gaar en voeg dan de paprika toe. Bak dit ook goed mee.
Als laatste voeg je de vermicelli toe. Schenk hier de ketjap overheen en hier mag ook de suiker bij. Schep alles goed om en voeg zout en peper naar smaak toe.
Laat de vulling uitlekken en afkoelen in een vergiet.
Nu ga je weer verder met het deeg.
Maak van het deeg bolletjes van 45 gram. laat dit onder een theekdoek liggen anders droogt het ui.
Bestrooi je aanrechtblad met bloem en rol een bolletje uit tot en cirkel van ca 0,5 cm dik. Gebruik je een pasteimaker dan rol je het bolletje uit zodat dit hierop past. Leg een grote eetlepel vulling op 1 helft, bevochtig de randen en vouw de pasteimaker dicht.
Je kunt ook het deeg uitrollen tot een grote lap en hier met een kommetje of bordjes, rondjes mee uitsteken. Leg een grote eetlepel vulling op 1 helft, bevochtig de randen en vouw het rondje dicht tot een halve maan. Met een vork kun je de randjes aandrukken of je maakt een sierrandje naar eigen inzicht.
Frituur de pasteitjes goudbruin in zonnebloemolie. Laat uitlekken verpak ze eventueel per stuk in een boterhamzakje.
Serveer de pasteitjes met chilisaus of een lekkere pittige ketchup.