Ingrediƫnten voor ca 15 kroketten :
Voor de aardappelpuree:
Voor de vulling:
Kook de aardappelen gaar en stamp hier een puree van met de boter. Voeg zout, nootmuskaat en zwarte peper naar smaak toe. Laat de puree iets afkoelen en voeg hier een geklutste ei aan toe. Schep dit goed door elkaar en zet apart.
Voor de gehaktvulling fruit je het uitje en de knoflook aan in een pan met een beetje zonnebloemolie. Voeg het gehakt toe en schep dit goed om samen met de blokjes winterpeen. Voeg het kippenbouillonblokje en selderij nu ook toe. Vervolgens schenk je hier de oestersaus, zoete ketjap en suiker over heen. Schep goed en voeg zout en peper naar smaak toe.
Laat de vulling goed afkoelen.
Leg 3 schaaltjes klaar. Een met bloem, een met geklutst ei en een met paneermeel.
Verdeel de puree in 15 bollen en maak 1 bolletje plat. Doe hier nu een schep gehaktvulling in en sluit de puree goed om het gehaktmengsel. Maak een kroketvormpje en rol dit eerst door de bloem, vervolgens door het geklutste ei en dan door de paneermeel.
Herhaal dit totdat al het puree op is.
Frituur de kroketjes in hete zonnebloemolie totdat ze mooi goudbruin zijn.
Serveer met hete ketchup of chilisaus.