Een lekker vegetarisch gerecht is wel de Alu mattar, je krijgt dit bij de meeste restaurant standaard bij je gerechten geserveerd. Het is een lekker gekruid gerecht dat heerlijk smaakt bij witte rijst, een stukje naan of roti. De volgende keer doe ik er wel wat meer water bij zodat je lekker kunt soppen met een stukje naan. Dit heb ik in het recept al meteen aangepast.
Indiase alu mattar (aardappelen met doperwten)
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 ui in blokjes
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 1 theelepel geraspte gember
- 300 gram aardappelen in blokjes
- 200 gram diepvriesdoperwten
- 200 gram tomatenblokjes
- ca 200 ml water
- 1 theelepel garam masala
- 0,5 theelepel rode chilipoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 0,5 theelepel fengriekpoeder
- 0,25 theelepel kurkuma
- 1 takje verse koriander
Bak de uien, knoflook en gember in een 3 eetlepels zonnebloemolie aan. Doe nu de tomatenblokjes erbij en bak dit circa 2 minuten mee.
Voeg nu de overige specerijen en zout toe aan het tomatenmengsel en doe hier ook de stukjes aardappelen en doperwten bij. Bak dit samen 2 minuten door en voeg hier vervolgens water aan toe tot dat de aardappelen net onder staan, ca 200 ml. Laat dit alles ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje koken. Voeg zout naar smaak toe.
Als de groenten gaar zijn, is de curry klaar. Bestrooi de curry met wat fijn gesneden koriander.