De kipgrillworst stond al een tijdje op mijn “to do-list”. Lekker voor op brood of bij de borrel met wat chilisaus of mosterd! Echt zo lekker. Dat ik dit niet eerder heb ontdekt. Ik heb er meteen 3 gemaakt, zodat ik een voorraadje in de vriezer heb. Hoe maak je deze nou zelf?
Homemade kipgrillworst met kaas
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 3 kipgrillworsten:
- 1 kilo kipfilet
- 8 stukjes la Vache Qui rit kaasjes
- 12 eetlepels zonnebloemolie
- peper en zout
- 2 takjes peterselie
- kipkruiden
- 4 eetlepels olijfolie
Maal alle ingrediënten (zonder de kipkruiden en olijfolie) in de keukenmachine goed fijn. Verdeel het mengsel in drieën en vorm het mengsel tot 3 worsten. Vervolgens rol je het mengsel op in vershoudfolie en draai je de zijkanten goed strak en maak je hier een knoop in. In totaal heb je dus 3 pakketjes. Kook de pakketjes 45 minuten in water. Haal de worsten uit het water en smeer ze goed in met de kipkruiden en bak ze dan rondom bruin in de olijfolie.
Laat de kipgrillworsten volledig afkoelen om ze in mooie plakjes te kunnen snijden.