Ingrediënten;
Bereidingswijze;
Schil de bananen en snij ze in dunne plakken, ik heb dit met een keukenschaaf/groenteschaaf gedaan maar dit kan ook met een kaasschaaf. Ik vind dikke bananenchips lekkerder dan die dunne. De dunne plakjes zijn vaak vettiger. Maar snij de bananen in de gewenste dikte. Je kunt ze ook in dunne rondjes snijden, zie de foto hieronder.
Schenk in een wokpan de olie (drie kwart gevuld).
Als je knoflookpoeder gebruikt bestrooi de plakjes banaan licht met zout en knoflook poeder en bak ze daarna goudbruin. Leg de gebakken banaan op een keukenpapier zodat de extra olie geabsorbeerd wordt.
Als je verse knoflook gebruikt dan meng je de fijn gestampte teentjes knoflook met een laagje water, totdat de knoflook net onder water staat. Bak dan de bananen en als die bijna goudbruin gebakken zijn schenk je voorzichtig het water met de knoflook over de bananenchips. Doe dit wel voorzichtig want het kan spatten. Haal de bananenchip uit de olie en laat uitlekken op een keukenpapiertje en bestrooi het met zout naar smaak.
Laat de bananenchips goed afkoelen, daarna kun je deze luchtdicht weg zetten en kun je hier wel een maand van genieten.