Dit gerecht is een feestje om te zien en om te eten. Het staat ook zo gezellig op je borrelplank. Iedereen lekker plukken uit het brood. De jongens zijn er dol op en het is binnen een handomdraai gemaakt. Je kunt het brood helemaal klaar maken en 10 minuten voor het opdienen in de oven.
0
Voeg toe aan favorieten
Het lekkerste borrelbrood (plukbrood)
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 1 heel (ongesneden, rond) brood naar keuze
- 50 gram ongezouten roomboter
- 1 bol mozzarella in kleine blokjes
- 2 takjes fijn gesneden bladpeterselie
- 2 teentje knoflook uit de pers
- 100 gram geraspte kaas naar keuze
- zout
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm in de lengte in, maar niet helemaal door. En doe dit ook over de breedte zodat je een ruitpatroon krijgt .
Smelt de boter in een steelpan, voeg de knoflook toe aan de gesmolten boter en laat wat afkoelen.
Meng de mozzarella en de fijngesneden peterselie met de geraspte kaas.
Vul het brood met dit kaasmengsel en schenk de knoflookboter over het gevulde brood. Bestrooi al laatste met zout naar smaak.
Leg het brood op een stuk bakpapier op een ovenplaat en bak het brood in 12 min af totdat de kazen gesmolten zijn.