Een recept voor een basis cake heeft iedereen wel. Een basis waar je van alles aan kunt toevoegen, denk aan rozijnen, chocolade en fruit. Maar ook zo is deze overheerlijk. Van dit recept maak ik mijn cupcakes, maar ook mijn cake pops. Je maakt de cake heel makkelijk zelf.
Heerlijke simpele roomboter cake
Bereidingswijze
Ingrediënten voor een (oma's) cakeblik van 25 cm:
- 250 gram suiker
- 5 eieren maat M
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram roomboter op kamertemperatuur
- 1 zakje vanille suiker
Klop de roomboter met suiker en vanille suiker romig. Ik klop zelf door totdat ik bijna geen suiker meer voel.
Daarna voeg je 1 voor 1 de eieren toe. Blijf goed mixen. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
Zeef het meel en voeg dit daarna toe aan het boter/suiker mengsel. Nog even goed door mixen totdat het meel is opgenomen en stop dan met mixen.
Vul het beslag in een ingevette cake blik en bak de cake in circa 50 minuten op 160 graden gaar.
Contoleer met een sateprikker of de cake gaar is, verleng anders de baktijd steeds met 5 minuten.