Heerlijke pandancotta

Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
Heerlijke pandancotta
pinit

Deze heerlijke panacotta met een Aziatisch tintje staat alleen niet mooi op tafel tijdens het kerstdiner maar smaakt ook echt fantastisch. Garneer met wat geraspte kokos, geroosterde pinda’s of vers fruit en je het een heerlijk dessert!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Heerlijke pandancotta

Benodigdheden

Bereidingswijze

  1. Leg de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.

    Doe de melk, slagroom en kristalsuiker in een pannetje en voeg hier de pandanpasta (en evt agar agar) aan toe.

    Laat de suiker oplossen en laat het nog even 2 minuten doorkoken.

    Doe het vuur laag en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe (uiteraard niet als je agar agar gebruikt). Roer hier doorheen tot de gelatine blaadjes zijn opgelost en haal het van het vuur.

    Vet je kommetjes in met zonnebloemolie. En verdeel het mengsel over de 6 ramekins/kopjes.

    Dek af met plasticfolie en laat dit minstens 4 uur opstijven.

    Haal de panna cotto voor het serveren uit de koelkast. Dompel de onderkant van de ramekins een paar tellen in gekookt water om ze lost te maken van de vorm.

    Leg een bordje erop en draai het kopje heel snel weer om

    Garneer met geraspte kokos, vers fruit of een bolletje ijs. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.