Deze no bake karamel cheesecake smaakt precies zoals het eruit ziet. Lekker romig met een volle smaak van karamel. Je kunt kant en klare karamel gebruiken maar je maakt net zo makkelijk je eigen karamel. Ik gebruikte voor dit recept dan ook m´n eigen karamel. Je kunt de cheesecake prima een dag van te voren maken om de volgende dag bijvoorbeeld te serveren als dessert.
Ingrediënten voor een (spring) vorm van 20/22 cm:
Vet de zijkanten van de vorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Meng de gesmolten boter met de verkruimelde koekjes en verdeel dit over de bodem van de vorm en druk dit goed aan met de achterkant van een lepel of onderkant van een glas. Laat dit 15 minuten opstijven in de koelkast.
Mix de roomkaas, poedersuiker en vanille extract met een (hand)mixer door elkaar. Schenk de slagroom en karamelsaus hierbij en mix door totdat het een stevig en stijf mengsel is. Schenk dit over op de koekbodem van je vorm en verdeel het netjes over de vorm.
Laat de cheesecake minimaal 4 uur opstijven, het liefst een hele nacht.
Voor het serveren schenk je de 50 gram karamelsaus over de cheesecake en met een cocktailprikker maak je ronddraaiende bewegingen zodat je een mooi effect krijgt.
Is de cheesecake nog zacht tijdens het aansnijden, doe de cheesecake dan even een half uur in de vriezer zodat je hier mooie stukken uit kunt snijden.