Maizenakoekjes zijn typische Surinaamse koekjes. In iedere toko kun je deze wel vinden, maar je maakt ze net zo makkelijk ook zelf. Vaak betaal je wel 3 euro voor een klein doosje van ongeveer 12 koekjes. Ik maak ze regelmatig op bestelling. Erg makkelijk en snel gemaakt. Voor de vormpjes gebruik ik een koekspuit, maar je kunt ook balletjes maken en deze dan met een vork iets plat drukken, voor ronde koekjes. De koekjes kunnen ruim een week, in een gesloten koektrommel, bewaard worden.
Heerlijke maizenakoekjes met een vleugje custard
Bereidingswijze
Ingrediënten voor circa 50 koekjes:
- 125 gram kristalsuiker
- 125 gram roomboter
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract
- 250 gram maizena
- 1 volle theelepel custard poeder
- suikermuisjes
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix de boter en het suiker romig. Je moet bijna geen suiker meer voelen indien je een beetje van het mengsel tussen je vingers houdt.
Nu doe je het ei erbij. Daar na doe je het extract erbij en mix je het mengsel nog even goed door. Nu kun je lepel voor lepel de maizena en de custard poeder toevoegen. Het mengsel doe je in je koekspuit en spuit rechtstreeks op een bakplaat, bekleed met bakpapier, mooie vormpjes. Strooi op ieder koekje wat suikermuisjes.
Daarna mogen ze de oven in voor ongeveer 14 minuten. Let op, iedere oven is anders. Ik heb verschillende ovenstanden uitgeprobeerd. In mijn oven zijn de koekjes het lekkerst indien ik ze 14 minuten op 160 graden bak (hoog/laag warmte)