Dit zijn werkelijk de lekkerste chocolate chip cookies die ik heb gegeten. Het recept is van Nigella Lawson. Deze koeken horen aan de buiten kant hard te zijn en aan de binnenkant heerlijk zacht, een beetje “chewy”. Je kunt door het beslag nog wat pecannoten of walnoten doen, maar dat vinden de kinderen niet zo lekker. Ik heb er alleen wat bakvaste witte chocolade druppels doorheen gedaan, minder dan eigenlijk zou moeten volgens het recept.
Heerlijke chocolate chip cookies!
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 16 chocolate chip cookies:
- 125 gram pure chocolade
- 150 gram patentbloem
- 30 gram cacao
- 75 gram basterdsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel bicarbonaat soda
- halve theelepel zout
- 125 gram zachte roomboter
- 1 koude ei uit de koelkast
- 200 gram bakvaste chocoladestukjes/druppels (wit en puur)
Smelt allereerst 125 gram chocola au bain marie en laat wat afkoelen. Doe in een kom het meel, zout, cacaopoeder en bicarbonaat soda. Klop de boter met de basterdsuiker en kristalsuiker in een andere kom romig. Doe hier de gesmolten chocolade bij en klop dit er goed doorheen. Voeg nu het vanille extract en koude ei toe en mix dit alles nog ongeveer 5 minuten goed door. Je droge ingrediënten kun je er nu doorheen spatelen (niet meer mixen). Als laatste spatel je de chocoladestukjes door het deeg. Met een ijsschep of 2 lepels maak je nu 16 bolletjes op het bakpapier. Breng dit met een klein lepeltje in vorm. Laat genoeg ruimte tussen de bolletjes omdat ze in de oven nog zullen uitzetten. Bak de koeken in voorverwarmde oven van 175 graden in 17 a 18 minuten gaar.