Deze carrotcake zal ik zeker vaker maken, zo makkelijk en lekker! En je hebt er geen mixer voor nodig. Mix de ingredienten met elkaar, in de oven en een half uur later heb je een heerlijke cake! Voeg evt zelf nootjes, rozijnen, ananas of andere kruiden toe om er je eigen draai aan te geven. Ik vind de cake zonder de creamcheese frosting al heerlijk!
Op TikTok vind je een filmpje hoe ik de cake maak.

Heerlijke carrotcake zonder mixer
Ingredienten
Voor de cake:
Voor de roomkaas frosting
Bereidingswijze
-
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een oma's cake vorm in en leg aan de kant. Je kunt de vorm ook met een stuk bakpapier bekleden.
Meng in een kom de droge ingredienten met elkaar: bloem, kaneel, nootmuskaat, zout, bakpoeder en bakingsoda.
In een andere kom meng je de olie en suiker. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng dit met elkaar. Doe nu de zure room en vanille extract erbij en meng dit.
Doe nu de droge ingredienten en de geraspte wortelen hierbij en meng dit met een spatel. Zorg ervoor dat je niet te veel roert/omschept. Het hoeft niet helemaal egaal te zijn. Te veel mengen zorgt ervoor dat je cake wat compacter wordt.
Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Prik met een cocktailprikker in de cake en als deze er schoon uitkomt dan is de cake klaar en anders verleng je de baktijd steeds met 1 minuut.
Maak ondertussen het roomkaas fronsting:
Meng de roomkaas, boter en extract met elkaar en voeg de poedersuiker in beetjes toe. Je kunt hiervoor een mixer gebruiken maar dit kan ook prima met een garde of spatel. Zorg er dan wel voor dat alles op kamertemperatuur is.
Laat de cake afkoelen en smeer de frosting over de cake.