We zijn thuis gek op alle baksels met appel. Tijd voor een appelkruimelkoek zonder suiker, zodat ook de gasten die aan de lijn zijn lekker mee kunnen eten. Maar ook voor onszelf als wij op de calorietjes letten. Een heerlijke koek. Je proeft niet dat er geen suiker in verwerkt is. Ik gebruikte hiervoor een suikervervanger. De bruine suiker van Steviala gebruik ik regelmatig als ik suikervrij wil bakken.
Ingrediënten voor een brownie bakblik van circa 20 x 20 cm (mag wat groter, net wat je in huis hebt):
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met een vel bakpapier.
Meng de bloem, suiker, roomboter en zout in een kom en kneed met je vingertoppen tot een kruimeldeeg. Doe de helft van het kruimeldeeg in een andere kom. Zet dit even in de koelkast. Kneed de andere helft van het kruimeldeeg goed door en druk dit uit over de bodem van de bakvorm.
Meng de blokjes appel met de overige ingrediënten en verdeel dit over de taartbodem. Druk dit goed aan. Verdeel het overige kruimeldeeg hierover en bak in circa 60 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
Laat de taart in de bakvorm volledig afkoelen. Vlak voor serveren kun je de taart met poedersuiker. Snijd de taart in vierkantjes.