Ideaal bijgerecht als je eters krijgt en je je gasten wilt imponeren met iets anders dan gebakken aardappeltjes. En lekker dat ze zijn! De volgende dag aten de jongens ze gewoon koud op. Prima gerecht om vooraf te maken en voor het opdienen hoef je ze alleen nog even op te warmen in de oven.
Heerlijke aardappelmuffins
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 14 muffins:
- 1 kilo aardappelen
- 200 gram creme fraiche
- 100 gram jonge kaas
- 1 stronkje lente ui, in ringetjes
- 5 sprietjes bieslook in stukjes
- 1 theelepel knoflookpoeder
- zout en peper
Schil de aardappelen en rasp deze met een grove rasp in stukjes (ongekookt) Belangrijk is dat je na het raspen, de hele massa goed uitknijpt zodat er bijna geen vocht meer uitkomt. Anders worden de muffins zacht en niet stevig. Doe hier vervolgens de lente uit, bieslook, jonge kaas, knoflookpoeder en creme fraiche bij en breng dit op smaak met zout en peper. Je gebruikt voor dit recept een metalen muffinplaat. Vet de vormpjes in met een beetje olijfolie. Vervolgens vul je alle vormpjes met het mengsel en druk dit goed aan.
Bak de muffins in een voorverwarmde oven van 200 graden in ca 45 minuten mooi bruin. Let op, iedere oven is anders.