Deze hamburger broodjes zonder ei lukten in 1 keer, fijn is dat. Makkelijk te maken en zo lekker. Wij eten 1 x in de week vegetarisch/veganistisch. En ook op bepaalde Hindoestaanse feestdagen. Deze broodjes komen dan goed van pas. Je kunt ze perfect invriezen. Zo heb je altijd een lekker broodje, als je daar zin in hebt.

Hamburger broodjes zonder ei
Ingredienten
Bereidingswijze
-
Bereidingswijze
Doe bij de warme melk, de gist en het suiker.
Doe de bloem in de mengkom en voeg hier het gistmengsel aan toe met het zout.
Meng dit met de keukenmachine met deeghaken of met de hand tot zacht deeg. Voeg de boter toe
en kneed/meng dit nog even door.
Laat het deeg een uur rijzen tot dit verdubbeld is. Ik doe dit in de oven op 30 graden. Dek de kom wel goed af.
Verdeel het deeg in 6 stukken en maak er mooie bollen van.
Leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Dek dit af en laat nog eens 30 minuten rijzen.
Bak de broodjes in 15/17 minuten op 175 gaar en goudbruin.